Kano varen


kanovaren

De Aa
Kano varen op de Aa is een leuke manier om een stukje Brabantse natuur te verkennen vanaf het water. De Aa brengt u langs open velden, door bossen en langs historische gebouwen. (waaronder Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse molen.) In o.a. in het Aa-dal, het dynamisch Beekdal en de Aa-Broeken is de Aa terug gebracht in de oorspronklelijke situatie en kabbelt daarmee prachtig door de Brabants landschap.
Tussen Keldonk en Berlicum is door het Waterschap Aa en Maas een kanovaarroute uitgezet waar wij gebruik van maken. Deze heeft diverse in- en uitstapplaatsen. U kunt zelf mee beslissen waar u instapt en uitstapt. Bij ons hoeft u dus niet op en neer te kanoën (wanneer gewenst is dit natuurlijk wel mogelijk).

Het meest bevaren traject is Kilsdonkse molen (nr 6a op de route kaart) tot Kasteel Heeswijk (nr 8 op de route kaart)

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes

De Dommel
De Dommel is een leuk riviertje om te kanoën. De tocht voert u vanaf Halder door bossen en langs de velden van het Bossche broek. Wanneer u de stad ’s-Hertogenbosch nadert, ziet u de oude stadsmuren die de stad vroeger moesten beschermen. De tocht gaat verder langs deze stadsmuren, totdat u het eindpunt nadert.

Aangekomen bij de Pettelaarseweg staat u binnen enkele minuten midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier zijn de mogelijkheden voor een hapje en een drankje in overvloed. Of wat dacht u van de historische bouwwerken? Meer geïnteresseerd in natuur? Vanuit hier loopt (of stept) u zo het Bosche broek in.

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes

Aanvullende informatie
Wij maken gebruik van zeer stabiele 3 persoons Canadese en Kano’s (deze zijn ook prima met 2 personen te gebruiken) en voor o.a. scholen des gewenst stabiele sit on top kano’s. We beschikken niet over ( 1 persoons) kajaks. Voor alle kanoactiviteiten geldt dat in ieder geval de chauffeurs d.m.v. onze busjes worden terug gebracht naar het startpunt (over het algemeen kunnen we alle deelnemers terug brengen, wanneer we moeten pendelen dient u wel rekening te houden met een kleine wachttijd).

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld per step terug te keren naar het beginpunt. ( in combinatie met het kano varen kosten deze € 7,—p.p.). Ook kunnen we voor u het vervoer van uw eigen fietsen naar het eind punt regelen tegen een kleine vergoeding. 

Bij slecht weer mag u altijd kosteloos annuleren, bij onweer annuleren wij alle (water) activiteiten.

*Alleen op afspraak (tijdstip in overleg) en vanaf minimaal 4 kano’s. Vaak kunnen we het ook combineren met andere groepen, u hoeft uiteraard niet verplicht zelf 4 kano’s af te nemen.

Meest gebruikte trajecten:

De Aa
Kilsdonkse molen > Kasteel Heeswijk (7km gemiddeld 1½ uur) Klik voor: Opstapplek of Parkeerplek
Kasteel Heeswijk > Berlicum (9km gemiddeld 2 uur) Klik voor: Opstapplek of Parkeerplek
Optioneel:
Zuidergaard (Veghel) > Kilsdonkse molen (7km gemiddeld 1½ uur stuw!)
Keldonk > Dorshout (Veghel) (10km gemiddeld 3 uur stuw!)

De Dommel:
Halder > ‘s-Hertogenbosch (Pettelaar) (9km gemiddeld 2 uur) Klik voor: kanovaarroute of Parkeerplek
Optioneel:
sint-Michielsgestel > ‘s-Hertogenbosch (12km gemiddeld 3 uur) Klik voor: Opstapplek of Parkeerplek

Klik Hier voor prijzen. Resereveren kan middels: het contactformulier, e-mail, telefonisch of whats app.

kanoverhuur kanoën kanovaren kanovareninbrabant Heeswijk Dinther Nistelrode Heesch Middelrode Berlicum Den bosch ‘s-hertogenbosch halder sint-michielsgestel beekdal aa-dal kasteel seldensate kanoverhuurbeekdal