Kano varen


kanovaren

De Aa
Kano varen op de Aa is een leuke manier om een stukje Brabantse natuur te verkennen vanaf het water. De Aa brengt u langs open velden, door bossen en langs historische gebouwen (waaronder Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse molen). Tussen Keldonk en ‘s-Hertogenbosch is door het Waterschap Aa en Maas een kanovaarroute uitgezet waar wij gebruik van maken. Deze heeft diverse in- en uitstapplaatsen. De route is 21 km lang, U kunt zelf mee beslissen waar u instapt en uitstapt. Bij ons hoeft u dus niet op en neer te kanoën (wanneer gewenst is dit natuurlijk wel mogelijk).

Het meest aan te bevelen traject is Kilsdonkse molen (nr 6a op de route kaart) tot Kasteel Heeswijk (nr 8 op de route kaart)

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes

De Dommel
De Dommel is een leuk riviertje om te kanoën. De tocht voert u vanaf Halder door bossen en langs de velden van het Bossche broek. Wanneer u de stad ’s-Hertogenbosch nadert, ziet u de oude stadsmuren die de stad vroeger moesten beschermen. De tocht voert verder langs deze stadsmuren, totdat u het eindpunt nadert.

Aangekomen bij de Pettelaarseweg staat u binnen enkele minuten midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier zijn de mogelijkheden voor een hapje en een drankje in overvloed. Of wat dacht u van de historische bouwwerken? Meer geïnteresseerd in natuur? Vanuit hier loopt (of stept) u zo het Bossche broek in.

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes