Kano varen


kanovaren

De Aa
Kano varen op de Aa is een leuke manier om een stukje Brabantse natuur te verkennen vanaf het water. De Aa brengt u langs open velden, door bossen en langs historische gebouwen. (waaronder Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse molen.) In o.a. in het Aa-dal, het dynamisch Beekdal en de Aa-Broeken is de Aa terug gebracht in de oorspronklelijke situatie en kabbelt daarmee prachtig door de Brabants landschap.
Tussen Keldonk en Berlicum is door het Waterschap Aa en Maas een kanovaarroute uitgezet waar wij gebruik van maken. Deze heeft diverse in- en uitstapplaatsen. U kunt zelf mee beslissen waar u instapt en uitstapt. Bij ons hoeft u dus niet op en neer te kanoën (wanneer gewenst is dit natuurlijk wel mogelijk).

Het meest aan te bevelen traject is Kilsdonkse molen (nr 6a op de route kaart) tot Kasteel Heeswijk (nr 8 op de route kaart)

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes

De Dommel
De Dommel is een leuk riviertje om te kanoën. De tocht voert u vanaf Halder door bossen en langs de velden van het Bossche broek. Wanneer u de stad ’s-Hertogenbosch nadert, ziet u de oude stadsmuren die de stad vroeger moesten beschermen. De tocht voert verder langs deze stadsmuren, totdat u het eindpunt nadert.

Aangekomen bij de Pettelaarseweg staat u binnen enkele minuten midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier zijn de mogelijkheden voor een hapje en een drankje in overvloed. Of wat dacht u van de historische bouwwerken? Meer geïnteresseerd in natuur? Vanuit hier loopt (of stept) u zo het Bossche broek in.

Uiteraard zorgen wij, wanneer gewenst voor zwemvesten en waterdichte zakken of tonnetjes

Aanvullende informatie
Wij maken gebruik van zeer stabiele 3 persoons Canadese en Kano’s en voor o.a. scholen des gewenst stabiele sit on top kano’s. Voor alle kanoactiviteiten geldt dat in iedergeval de chauffeurs d.m.v. onze busjes worden terug gebracht naar het startpunt (over het algemeen kunnen we alle deelnemers terug brengen).

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld per step terug te keren naar het beginpunt. ( in combinatie met het kano varen kosten deze € 5,—p.p.). Ook kunnen we voor u het vervoer van uw eigen fietsen naar het eind punt regelen tegen een kleine vergoeding. U kunt natuurlijk ook via ons fietsen huren.

*Alleen op afspraak (tijdstip in overleg) en vanaf minimaal 3 kano’s. Vaak kunnen we het ook combineren met andere groepen, u hoeft uiteraard niet verplicht zelf 3 kano’s af te nemen.

Meest gebruikte trajecten:

De Aa:
Kilsdonkse molen > Kasteel Heeswijk (7km gemiddeld 1½ uur)
Kasteel Heeswijk > Berlicum (9km gemiddeld 2 uur)
Optioneel:
Zuidergaard (Veghel) > Kilsdonkse molen (9km gemiddeld 2 uur stuw!)
Keldonk > Dorshout (Veghel) (10km gemiddeld 3 uur stuw!)

De Dommel:
Halder > ‘s-Hertogenbosch (Pettelaar) (9km gemiddeld 2 uur)
Optioneel:
sint-Michielsgestel > ‘s-Hertogenboesch (12km gemiddeld 3 uur)

Klik Hier voor prijzen.

kanoverhuur kanoën kanovaren kanovareninbrabant Heeswijk Dinther Nistelrode Heesch Middelrode Berlicum Den bosch ‘s-hertogenbosch halder sint-michielsgestel beekdal aa-dal kasteel seldensate kanoverhuurbeekdal